Total Body Scan®

Posted by: admin Comments: 0

Total Body Scan®

Total Body Scan® oferă o imagine cuprinzătoare a corpului dumneavoastră.

Scopul acestor examinări este de a descoperi eventualele indicii caracteristice bolilor comune (de exemplu: boli cardiovasculare cum ar fi atacurile de cord şi accident vascular cerebral, tumori şi modificări vasculare), într-un stadiu cât mai incipient al acestora.

Craniul (cutia craniană) și creierul

– Riscul de accident vascular cerebral şi de hemoragie cerebrală

– Tumorile benigne şi maligne, inflamaţii

– Calcifiere şi modificări în artere

Arterele care alimentează creierul cu sânge (Arteria carotidă)

– Calcifiere şi modificări în artere, care pot conduce la un atac cerebral sau la o hemoragie cerebrală

Inima (în funcţie de vârstă şi de factorii de risc)

– Calcifierea arterelor coronare, care poate conduce la un atac de cord

– Evaluarea riscului cardiovascular pentru următorii cinci ani

– Posibile infecţii ale mușchiului inimii şi a pericardului

Plămânii (in funcţie de vârstă și de factorii de risc)

– Tumori, infecţii, cicatrice ale ţesutului pulmonar

– Emfizem sau alte boli pulmonare

Evaluarea abdomenului superior

– Evaluarea tuturor organelor din zona abdominală superioară (cu excepţia stomacului şi a intestinelor)

– Investigarea pentru detectarea tumorilor in ficat, vezica biliară, pancreas şi rinichi

– Investigarea pentru detectarea calculilor renali (pietre la rinichi) şi a calculilor biliari (pietre la fiere)

– Investigarea existenţei unor chisturi sau ale unor măriri ale glandei limfatice; examinarea splinei

– Examinarea aortei

Partea inferioară a abdomenului şi a pelvisului

– Evaluare a tuturor organelor pelviene, cum ar fi: vezica urinară, prostata (pentru bărbați), uterul şi ovarele (pentru femei)

– Investigarea pentru detectarea tumorilor, transformări patologice ale vezicii urinare, sau alte modificäri, cum ar fi incontinenţa urinară

– Investigarea existenței unor chisturi sau modificări ale glandei limfatice, ganglioni inflamaţi, adenopatie sau limfoadenopatie

– Investigații in regiunea pelvină vizualizarea de modificări a coloanei vertebrale in regiunea lombară

Stomacul şi intestinele nu pot fi verificate prin Total Body Scan®. Starea intestinului, în funcţie de vârsta persoanei examinate, ar trebui să fie evaluată printr-o colonoscopie (eventual virtuală), iar stomacul ar trebuie supus unei gastroscopii, pentru a se asigura că prezenţa unor eventuale tumori nu rămâne nedepistată prin celelalte mijloace de investigație. Efectuarea examinării prin Total Body Scan® necesită circa o jumătate de zi.

* În caz de contraindicaţii în ceea ce priveşte examenele de tomografie computerizată (CT), medicul va sugera examene alternative pentru organele respective.

Noi tratamente oncologice. Tratamente personalizate, terapia tintita si imuno terapia.

Clinicile din Viena, pun la dispoziţia pacienţilor internaţionali cele mai noi şi inovatoare metode de diagnosticare şi tratare a cancerului, pe baza analizei ADN-ului tumorii canceroase. Această analiză genetică moleculară a cancerului stă la baza dezvoltării la nivel mondial a conceptului de medicină personalizată în oncologie, ce constă în individualizarea terapiilor oferite pacientului, în funcţie de caracteristicile genetice specifice ale tumorii.

Analiza ADN-ului tumorii canceroase înregistrează modificările celulelor şi mutaţiile genetice, aflate în strânsă legătură cu apariţia şi evoluţia cancerului. Acest test presupune efectuarea unei biopsii lichide, minim invazive, sau a unei biopsii clasice, la nivelul zonei afectate, urmând ca mostra de țesut să fie examinată în cadrul unui laborator specializat de anatomo-patologie.

Diagnostic de înaltă precizie

Pe baza acestei analize, Comisia Interdisciplinară de Experţi în Oncologie, Genetică şi Biologie Moleculară (Tumor Board) elaborează un diagnostic final, de înaltă precizie şi stabileşte cele mai eficiente opţiuni de tratament pentru fiecare pacient în parte, personalizate tipului de tumoare de care suferă.

Strategia de tratament personalizat conţine, pe lângă tratamente oncologice clasice (chimioterapia, radioterapia sau intervenţia chirurgicală), două dintre cele mai moderne terapii folosite la nivel mondial în tratarea cancerului: TERAPIA PERSONALIZATA TINTITA şi IMUNO-TERAPIA. Aceste terapii sunt disponbile în doar câteva centre din întreagă Europa.

Progresul medicinei din ultimele decenii a mai diminuat temerile legate de cancer. Dacă în urmă cu 20 de ani era considerat o boală incurabilă, în ziua de azi poate fi tratat, respectiv controlabil – cu condiţia că acesta să fie descoperit la timp şi tratat competent. Oncologia viitorului se îndrepta din ce în ce mai mult spre o medicină personalizată, adaptată la specificul pacientului.

Dacă înainte pacienţii aveau la dispoziţie doar tratamentele standard precum chimioterapie, radioterapie şi intervenţia chirurgicală, acum, pe baza diagnosticului molecular, au posibilitatea de a beneficia de terapii inovatoare, individualizate în funcţie de caracteristicile genetice specifice ale tumorii, ceea ce creşte semnificativ şansele de stopare a evoluţiei şi vindecare. În cadrul Centrului de Competenţă pentru tratarea cancerului – Cancer Center, îşi unesc competenţele experţii de vârf din Viena în domeniul oncologiei.

Acţionează asupra genelor şi proteinelor specifice tumorii

Cancerul este a doua afecţiune pentru care românii aleg să se trateze la Viena, datorită echipei profesioniste de medici şi a tratamentelor moderne oferite.

Tratamentul ţintit al cancerului aduce o şansă în plus de tratare sau prelungire a calităţii vieţii pacienţilor cărora metodele clasice de tratament nu le poate opri progresia bolii. Acest tratament presupune administrarea de medicamente ce blochează creşterea celulelor canceroase, acţionând asupra genelor şi proteinelor specifice tumorii. Cercetătorii identifică noi gene în fiecare an şi creează şi testează noi medicamente pentru aceste gene.

În prezent, terapiile ţintite sunt folosite pentru pacienții cu tumori rare sau cei cărora metodele clasice de tratament nu le poate aduce un beneficiu clar de tratament, spre exemplu pacienții cu cancer cervical metastatic. Spre deosebire de chimioterapie, tratamentele ţintite nu afectează celulele normale, reducând astfel reacţiile adverse.

Activează imunitatea

Terapiile imuno-oncologice activează sistemul imunitar al pacientului oncologic, făcându-l capabil să recunoască celulele tumorale şi să le distrugă. Aceste terapii vizează sistemul imunitar al organismului, nu tumoarea în sine şi permit sistemului imunitar să recunoască şi să atace selectiv celulele tumorale.

Tearapiile imuno-oncologice oferă sistemului imunitar memorie de lungă durata, astfel încât acesta să se poată adapta continuu şi să poată furniza un răspuns durabil şi pe termen lung faţă de cancer. Dovezile din studiile clinice arată că efectele lor acţionează o durată îndelungată, antrenând sistemul imunitar să lupte împotriva celulelor tumorale chiar şi după remisia bolii.

În prezent, imunoterapia este folosită cu succes îndeosebi în tratarea melanomului în stadii avansate, în unele tipuri de cancer pulmonar şi în unele tipuri de leucemie. De această terapie pot beneficia pacienţi oncologici care continuă să înregistreze o progresie a bolii, deşi au urmat deja tratamente oncologice clasice.

Efectele secundare, contracarate

Specialistii austrieci demarează tratamentul personalizat ţintit al pacientului şi terapiile imuno-oncologice conform strategiei emise de către Comisia Medicală Interdisciplinară (Tumor Board), iar efectele secundare sunt atent urmărite şi contracarate de către specialiştii dedicaţi. În funcţie de evoluţia bolii, după un anumit număr de administrări, pacientul poate continuă tratamentul în ţară să, pe baza unor colaborări internaţionale ale specialiştilor cu colegii lor din alte ţări europene.

Analize Medicale Genetice

Genele pot fi factorul comun pentru majoritatea trăsăturilor moștenite la om. Studiul geneticii umane poate fi util deoarece poate răspunde la unele întrebări legate de natura umană și poate ajuta la înțelegerea bolilor și la dezvoltarea de tratamente eficiente ale acestora.

Teste pentru susceptibilitatea la boli genetice, cum ar fi cancerul de colon, cancer de san si ovarian, afectiuni cardiace, malformatii si alte boli, sceening genetic prenatal, care permit prevenirea, diagnosticarea și tratarea semnificativ imbunatatita a acestor boli. Aceste teste sunt efectuate mai ales pe individul însuși, pentru a diagnostica susceptibilitatea sa la boli în funcție de trecutul său genetic.

Teste genetice premium: Anamneza si discutie finala cu specialistul in genetica

  • cancer san,cancer prostata
  • osteoporoza
  • detoxificare
  • efecte secundare medicamante
  • degenerescendenta maculara
  • glaucom
  • tromboza
  • boli cardiovasculare
  • diabet tip 2
  • hipertensiune
  • intoleranta gluten
  • boala Chron
  • intoleranta lactoza
  • boala Alzheimer
  • artrita reumatoida
  • parodontita
  • rezistenta la HIV
  • hemocromatoza
  • senzor de greutate
  • senzor metabolic si de nutritie

Cel mai noua testare in domeniul alergiei.

FABER

O echipă de experți Alergologie moleculara, desfasoara activitati clinice si de cercetare ce sunt capabile de a oferi pacientului alergic un diagnostic precis si terapie personalizata. Toate aceste sunt posibile datorită testului original și exclusiv în nano-tehnologie.

Tratamentul antialergic este un tratament complex, care poate include măsuri specifice sau nespecifice. Tratamentul medicamentos constituie numai o parte din măsurile terapeutice care se pot aplica în cazul unei alergii.

Actual, FABER este ultima metoda de a analiza prametrii specifici ai sangelui pentru probleme de alergie. Acesta contine nu mai putin de 244 de parametrii si este considerata cea mai eficienta tehnica.

Cand merita sa facem testul FABER?

– in cazul in care avem alergii ce includ: rinita, astm, urticarie, stranut, ochi rosii, lacrimatie, dificultati respiratorii, wheezing, reactii alimentare incluzand dureri abdominale, diaree sau reactii adverse la intepaturile insectelor.

– in cazul in care un membru din familie este alergic sau istoric familial de astm bronsic.

– in cazul in care valoare totala a IgE este marita.

Open chat
Call Now Button